Dr. Nicoleta ȚĂNDĂREANU este unul dintre profesioniștii foarte apreciați și recomandați din domeniul juridic, cu experiență extinsă în probleme  de insolvență și restructurare, litigii, drept bancar. Este arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comert și Industrie a României, trainer la Institutul Național al Magistraturii și, totodată, trainer și membru al Consiliului Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență. Experiența ei include o lungă carieră, în calitate de judecător, inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție și experiență academică, în calitate de lector, la diferite manifestări științifice din universități și alte instituții. Dr. Nicoleta Țăndăreanu are o activitate bogată, cu peste 53 de comunicări științifice la simpozioane și conferințe naționale și internaționale, peste 60 de articole și studii în materie comercială și de insolvență în diverse publicații de specialitate, 7 cărți publicate în calitate de unic autor și  este coautor în cadrul mai multor lucrări de specialitate, primind, de asemenea, premii și recunoașteri științifice.