Ce facem

DOMENII DE PRACTICA

Servicii bancare & financiare și piețe de capital

Firma are capacitatea de a consilia bănci, corporații și instituții financiare într-o gamă largă de activități bancare, inclusiv împrumuturi și credite interne și internaționale, analiza riscului de credit și credite neperformante, servicii bancare de investiții, ipoteci și taxe, finanțare de consum, finanțare și securitizare de active, legislație bancară și probleme de reglementare, factoring și achiziție de creanțe, finanțare structurată a datoriilor, recuperarea creanțelor, servicii bancare electronice, finanțare imobiliară și leasing.

Fuziuni & Achiziții

Avocații Popescu & Asociații sunt calificați și dețin experiență solidă în gestionarea fuziunilor și achizițiilor într-o gamă largă de industrii. Serviciile includ achiziționarea și cesionarea entităților de stat și private, probleme de reglementare, asistență în negocieri, probleme de pre-închidere și post-închidere, reorganizare a fuziunilor, fuziuni și achiziții transfrontaliere, analiză amplă de due diligence, pregătire de oferte și licitații, post -tranziție de achiziții, consultanță și integrare, restructurare corporativă și datorii. Serviciile includ încorporarea de entități corporative, dezinvestiri și restructurare, acorduri între acționari, structurarea și negocierea contractelor, structurarea acordurilor internaționale de vânzare, finanțare corporativă, tranzacții și contracte transfrontaliere, asociații mixte interne și internaționale, probleme de guvernanță corporativă și dispute între acționari, litigii, cumpărare de acțiuni și alte active, tranzacții garantate.

Concurență & Antitrust

Practica noastră de Concurență și Antitrust oferă întreaga gamă de servicii de concurență, asistând clienții în toate etapele procedurilor și investigațiilor antitrust desfășurate atât la nivel național, cât și la nivel comunitar, privind atât comportamentul de tip cartel, cât și presupusele abuzuri de poziție dominantă. Oferim asistență atât în timpul raidurilor, cât și în legătură cu redactarea răspunsurilor la chestionare din partea autorităților de concurență, române și europene, și structurarea apărării împotriva unei comunicări de obiecțiuni sau a unui raport de investigație.

Soluționarea litigiilor

Avocații Popescu & Asociații rezolvă litigiile apelând la soluții rapide, dar eficiente și practice. Experiența avocaților noștri variază de la reprezentarea în instanțele inferioare până la Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și la Curtea Constituțională. Aceștia sunt recunoscuți pe piață pentru reprezentarea juridică în litigii comerciale și civile, faliment, insolvență și restructurare, litigii de mediu și drept public, răspundere profesională, evaluare timpurie neutră, investigații guvernamentale, investigații interne și transfrontaliere, litigii contractuale, administrative, litigii de răspundere pentru produse sau executarea hotărârilor străine.

Conformitate, anchete și White-Collar Crime

Cu o echipă dedicată, înalt specializată într-o gamă largă de litigii și investigații penale, precum și în multiple legi substanțiale și procedurale, Popescu & Asociații se ocupă de investigații și procese complexe, asigurându-se că activitatea și rutina zilnică a partenerilor noștri evită, la maximum, riscurile penale sau le gestionează într-o manieră neinvazivă și de soluționare rapidă. Litigiile în care a fost implicată echipa noastră includ aspecte precum: fraudă financiară, corupție, spionaj economic, criminalitate cibernetică și comerț electronic, crimă organizată, abuz de putere și neglijență în funcții oficiale, spălare de bani, încălcări penale ale confidențialității/secretului profesional, încălcări penale de proprietate intelectuală și industrială etc.

Restructurare & Insolvență

Avocații Popescu & Asociații oferă partenerilor săi consiliere profesională personalizată, reprezentând diverse companii locale și internaționale de top, precum și bănci comerciale și instituții publice din sectoare diversificate precum farmaceutic, imobiliar, petrol și gaze, tehnologie maritimă, industria feroasă și neferoasă, transport sau construcții în proceduri de insolvență, refinanțare, restructurare de capital, datorii suverane și restructurare bancară, consiliere companiilor în dificultate financiară, finanțare corporativă în dificultate.

Imobiliare și Construcții

Practica noastră de imobiliare și construcții combină cunoștințele juridice cuprinzătoare cu experiența în afaceri. Avocații noștri reprezintă dezvoltatori și constructori, investitori imobiliari, asigurători de titluri și agenți, proprietari de afaceri, proprietari și chiriași în toată România și în străinătate în ceea ce privește finanțarea imobiliară, construcții, contracte de inginerie și la cheie, aranjamente legate de administrarea proprietății, vânzare și achiziție, contracte de închiriere pentru uz comercial și rezidențial, infrastructură și alte proiecte majore, inclusiv PPP și structuri de concesiune, titluri de valoare imobiliare, daune proprietăți și recuperări subrogate, restructurare a portofoliului imobiliar.

Proprietate intelectuală

După ce am consiliat în mod regulat corporații de profil înalt cu privire la probleme complexe de proprietate intelectuală (PI) apărute dintr-o varietate de chestiuni tranzacționale, cum ar fi fuziuni și achiziții, asociații în participațiune, restructurari corporative, dezinvestiri și IPO, unde proprietatea intelectuală a fost activul principal de bază, avocații și consilierii noștri sunt foarte calificați în a realiza activități performante și extinse de due diligence, în a identifica activele specifice de PI, în a determina drepturile de proprietate și amploarea acoperirii PI și pentru a evalua valabilitatea drepturilor de PI.

Energie & Resurse Naturale

Prezența Popescu & Asociații pe piață se bazează pe expertiză juridică, o înțelegere aprofundată a pieței și angajamentul față de specializarea industriei și include generarea, transportul, furnizarea, distribuția, aspectele de reglementare, PPP-uri și concesiuni în domeniul energiei, comercializarea energiei, upstream-ul și downstream-ul operațiunilor de petrol și gaze, documente de finanțare și securitate, inclusiv finanțare de proiecte, structuri greenfield/brownfield, surse regenerabile, certificate verzi, cogenerare și producție independentă de energie, concesiuni de petrol și gaze, licențe și concesiuni de explorare și producție, documente de finanțare și securitate, inclusiv finanțarea de proiecte.

Infrastructură, PPP și Achiziții Publice

Popescu & Asociații acționează pentru corporații multinaționale și jucători locali în infrastructură, proiecte și Parteneriate Public-Privat (PPP), care apreciază experiența și gândirea creativă a avocaților noștri, precum și combinația potrivită de abilitate juridică și abordare comercială constructivă. Echipa oferă asistența juridică în legătură cu structurarea și negocierea acordurilor PPP, concesionarea bunurilor și a lucrărilor publice, contractele de achiziții publice și soluționarea litigiilor, consultanță în materie de reglementare, pregătirea licitațiilor publice și a ofertelor, proiecte de infrastructură, utilități și proiecte miniere, joint venture, consorțiu și altele aranjamente de parteneriat.

Sănătate & Domeniul Farmaceutic

Avocații Popescu & Asociații oferă partenerilor săi consiliere profesională personalizată, reprezentând diverse companii locale și internaționale de top, bănci comerciale și instituții publice din sectoare diversificate precum farmaceutic, imobiliar, petrol și gaze, tehnologie maritimă, industria feroasă și neferoasă, transport sau construcții în proceduri de insolvență, refinanțare, restructurare de capital, datorii suverane și restructurare bancară, consilierea companiilor în dificultate financiară, finanțare corporativă în dificultate.

Dreptul Muncii, Compensații și Beneficii

Echipa noastră de specialiști lucrează cu partenerii săi dintr-o gamă largă de sectoare pentru a aborda problemele locale și transfrontaliere. Experiența noastră în domeniul ccupării forței de muncă, a compensațiilor și beneficiilor variază: de la consiliere oferită echipelor de management până la redactarea și negocierea de contracte de muncă individuale și colective, contracte de management, consultanță în domeniul dreptului muncii în proiecte de fuziuni și achiziții, beneficii și pensii ale angajaților, programe de concediere și scheme de pensionare voluntară. Practica noastră include, printre altele, diverse proceduri de transfer de angajați, practici de restructurare și litigii de angajare, elaborarea diverselor reglementări de muncă aplicabile entităților private și/sau autorităților publice.

IT, Telecom & Media

Echipa noastră este familiarizată cu particularitățile și cerințele sectorului telecomunicațiilor, cadrul legal și procesele politice ale acestuia și, de asemenea, cu o gamă largă de tehnologii. Serviciile includ operarea afacerilor de telecomunicații/IT/media, probleme de reglementare în domeniul telecomunicațiilor și prin satelit, legislația radiodifuziunii și mass-media, vânzarea, închirierea și cumpărarea de hardware, transfer de tehnologie, comerț electronic, infrastructură, fuziuni, achiziții și asociații în participațiune, licențe și autorizații, licențiere tip transfer de dobânzi, dezvoltare software și licențiere, utilizarea internetului. De asemenea, oferim consultanță în toate tipurile de litigii atât în instanțe administrative, cât și în cele civile, precum și în consultări publice cu autoritățile de reglementare și de concurență, atât la nivel național, cât și european.

Dreptul Mediului

Echipa Popescu & Asociații oferă o practică dedicată echilibrării preocupărilor sociale, de mediu și economice. Munca noastră se referă în principal la aspectele de mediu ale dezvoltării proiectelor pentru marile proiecte industriale și de infrastructură energetică. Capacitățile noastre includ permise de funcționare de mediu, raportare de mediu, litigii de mediu, reglementare și conformitate, audit de mediu și due diligence, comercializarea emisiilor, gestionarea deșeurilor, dezvoltarea terenurilor abandonate sau subutilizate din cauza poluării din uz industrial, evaluarea impactului asupra mediului.

INDUSTRII

Automo